Complexul All England Club va gazdui intrecerile de tenis ale JO din 2012

Sportivii nu vor mai fi obligaţi să poarte echipament predominant alb, ci vor evolua în culorile naţionale.

Mai puţin de doi ani au rămas pînă cînd tenisul olimpic îşi va găsi casa la All England Club. Pretenţiosul complex londonez, care an de an este gazdă pentru turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, va aborda însă JO din 2012 cu regulile schimbate. Prima dintre modificări e legată de vestimentaţie: jucătoarele şi jucătorii nu vor mai fi obligaţi să poarte alb în proporţie apropiată de 100%, ci vor evolua în culorile naţionale. “E un eveniment diferit, cu o abordare diferită. Ideea a fost nu să repetăm Wimbledonul, ci să creăm o bornă proprie”, a explicat Ian Ritchie, directorul executiv de la All England Club.
Nu e încă bătut în cuie, dar, cel mai probabil, competiţia olimpică de tenis, care va ţine 9 zile, se va desfăşura între 28 iulie şi 5 august. Tablourile de simplu vor avea 64 de poziţii, iar cele de dublu 32, de aceea vor fi mai puţini competitori decît cei 300 care iau startul la Wimbledon.

Mai puţini spectatori
Biletele se vor pune în vînzare de la anul, 26.000 de spectatori putînd asista zilnic la meciuri. În turneul de Grand Slam cifra e de 40.000, dar pentru că se joacă pe mai multe terenuri. La Olimpiadă vor fi folosite 12 arene, inclusiv Centralul, Terenul 1 şi Terenul 2, în timp ce noul Teren 3 va servi pentru încălzire.

Problema ierbii pare să fie şi ea rezolvată. Pentru că vor fi doar 20 de zile de la încheierea Wimbledonului şi pînă la începerea concursului olimpic, Eddie Seaward, responsabilul-şef cu terenurile, a făcut deja teste pentru reînsămînţarea acestora.

Fără atît alb, dar şi fără atît verde şi violet, cu branduirea olimpică şi poate altfel de lume în tribună, All England Club va arăta cu totul diferit. Numai 9 zile însă. Apoi tradiţia se reia. Intactă.
172 de sportivi vor concura în cele cinci probe olimpice. Campionii en titre la simplu sînt Elena Dementieva şi Rafael Nadal

Share This Post

Recent Articles

© 2022 SportDay.ro. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie